SÄKER SSL KRYPTERING

Läs mer om Lazer Nut'z Mips hjälm Junior Gul

Lazer Nut'z Mips hjälm Junior Gul

Från faktabanken

Lazer

Lazer, äldre även tjaner efter deras namn på georgiska, är en kartvelisk folkgrupp som bor längs Svarta havets kuster i nordöstra Turkiet, bland annat i städerna Ardeşen, Trabzon och Rize, och i västra Georgien. Uppskattningar av deras antal varierar mellan 220 000 och 1,5 miljon. De är georgierna, megrelerna och adzjarerna närstående. Lazerna är främst sunnimuslimer, men vissa är georgisk-ortodoxa, och vissa georgisk-katolska. De talar främst laziska vilket är nära besläktat med georgiska.

Hjälm

Hjälm är en huvudbonad för skydd av huvudet, för civilt eller militärt bruk. Hjälmar är ofta tillverkade i hårda material och används i farligt arbete, i sport, i strid och ibland av barn under lek. Den hålls ofta på plats av en rem som knyts eller spänns fast under hakan. Vid kyligt väder kan en hjälmmössa användas under hjälmen. Den påminner i sitt utförande ofta om en hätta. Ridhjälmen är en viktig del av ryttarens utrustning. För den som kör moped eller motorcykel är motorcykelhjälm obligatoriskt i många länder. Barn kan använda en lekhjälm för att inte skada sig under lek. Inom heraldiken finns ofta hjälmar som en del av ett heraldiskt vapen, ovanpå vapenskölden. Dessa hjälmars utseende anknyter närmast till de hjälmar som användes under medeltidens tornerspel.

Junior

Junior eller Júnior kan syfta på: Junior (film) – en amerikansk komedifilm från 1994 Junior (barnprogram) – ett barnprogram Junioridrott – en tävlingsklass baserad på ålder Junior (fotboll) – ett begrepp inom fotboll för att beteckna en spelare som är ung eller en tävlingsform för unga spelare Junior Barranquilla – ett colombianskt fotbollslag från staden Barranquilla Jr. (suffix) – ett namntillägg som används när far och son har samma förnamn