SÄKER SSL KRYPTERING

Läs mer om Lundhags Antjah II Ms Pant Forest Green/Black

Jämför produkt Lundhags Antjah II Ms Pant Forest Green/Black hos fler nätbutiker innan köpet. Det kan vara värt att ta några minuter och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset på vad du är ute efter. Vi har produkten Lundhags Antjah II Ms Pant Forest Green/Black i kategorin Kläder här hos oss. Läs gärna mer och klicka dig vidare för att beställa.

Från faktabanken

Lundhags

Lundhags Skomakarna AB är en svensk tillverkare av kängor och kläder för friluftsliv. I början av 1930-talet började Jonas Lundhag med tillverkning av kängor. Från 2003 och framåt flyttade företaget gradvis sin kängtillverkning till Portugal. Specialbeställda måttsydda kängor tillverkas fortfarande i Järpen. Bland företagets övriga produkter märks ryggsäckar och långfärdsskridskor.

Pant

Pant kan syfta på: Pant (rätt) – egendom som ställs som säkerhet för en fordran Pant (förpackning) – rätten att erhålla ekonomisk kompensation vid återlämning av förpackningen

Kläder

För algen Kläder, se Blåstång. Kläder är tillverkade produkter som människan bär på kroppen för att skydda sig mot kyla, väta eller värme, eller som kroppsprydnad. Människan klär i vissa fall även husdjur, som hundar, i kläder av samma skäl. Gångkläder är en benämning på de kläder som vi oftast bär, för att skilja dem från till exempel nattkläder och sängkläder. Det bredare begreppet beklädnad omfattar även skor, accessoarer och andra produkter som människor bär utanpå kroppen. Med kläderna kan man bland annat markera social status, social tillhörighet, yrkestillhörighet eller etnisk tillhörighet, vilket samtidigt uttrycker en avgränsning från andra individer eller samhällsgrupper. Med sin klädstil visar individen på ett enkelt sätt var den står i såväl politiska som religiösa spörsmål. För det sena 1900-talets ungdom har kläderna kommit att bli en stark markör av vilken stil man tillhör. På 1960-talet var hippiekulturen ett sätt att med hjälp av kläd- och livsstil göra andra människor införstådda med vilken kultur man ville tillhöra. Också idag är kläder ett sätt att visa tillhörighet. För att vara "inne" krävs det de nyaste kläderna från det senaste modet som ofta kostar mer än de vanliga kläderna. På så sätt blir det en makt- och statusfaktor att bära nya moderna kläder. Kläder kan tillverkas av olika material som läder, päls, vävtextil eller konstfibertextil. De kan vara avsedda för att bäras i ett yttre skikt eller, som underkläder, i ett skikt under gång- och ytterkläderna. I människans sätt att använda kläder blir det tydligt att modet är av stor betydelse. Modet skiftar under tidens lopp. Under 1900-talet har sportkläderna blivit en del av det vardagliga modet.