Segling 17Avd SimningBÅT

2 Produkter
Letar du efter saker i kategorin Segling 17Avd SimningBÅT? Då har du kommit rätt. Här kan ni läsa mer om vad som erbjuds i kategorin Segling 17Avd SimningBÅT. Missa inte ett tillfälle att spara pengar om du redan är ute efter att handla något speciellt. Kanske är det dags att inhandla en present till en kompis eller familjemedlem. Letar du efter något inom kategorin Segling 17Avd SimningBÅT så har du kommit rätt.
Sortera

Segling 17Avd SimningBÅT

Hitta produkter inom kategorin Segling 17Avd SimningBÅT till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Segling 17Avd SimningBÅT.

Segling är den gemensamma benämningen på olika sätt att genom vindens tryck framdriva en farkost eller färdas från en punkt till en annan. Segling till sjöss sker genom anbringande av ett segel i en mast på en segelbräda, en båt eller ett skepp och därmed med vindens kraft driva farkosten. Man kan också segla på isbelagda sjöar och vattendrag med isjakter eller segla med skridskor med ett segel som uppbärs av en person. Även segling på skidor och andra varianter förekommer. Segelfarkosten drivs framåt genom aerodynamiska krafter som påverkar seglet: det bildas ett undertryck bakom seglet sett i vindens riktning. Seglet påverkar en farkosts flytt framåt, nästan oavsett vilket håll vinden kommer från, men för att vara effektivt bör det ställas i rätt vinkel och formas på rätt sätt genom olika trimanordningar. En tumregel är att seglet ska vara så löst skotat som möjligt, men det får inte fladdra. Eftersom nästan alla fartyg drevs med segel fram till ångmaskinens genombrott under 1800-talet, används "segla" och "segling" för sjöfart i allmänhet, oberoende av drivkraft, såsom i "seglation" och "segla på Afrika".

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Tribord, Räddningsväst Lj150air R,