Produkter från Skaldjur

6 Produkter
Artiklar från Skaldjur finns i listan nedan. Missa inte att fynda bland spännande produkter till sköna online priser. Känn friheten att bläddra runt bland allt inom kategorin Skaldjur. Du kanske hittar något till dig själv eller en fin present till någon du tycker om. Här har vi samlat produkter av hög kvalitet från kända återförsäljare.
Filtrera varumärke
Sortera

Skaldjur

Hitta produkter inom kategorin Skaldjur till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Skaldjur.

Inte att förväxlas med kräftdjur Skaldjur är en matlagningsterm, som också används inom fiskerinäringen‚ för marina ryggradslösa djur med exoskelett, det vill säga någon form av hårt yttre skal, som omfattar blötdjur, kräftdjur och tagghudingar. Merparten av skaldjuren hämtas ifrån saltvattenmiljöer, men vissa återfinns enbart i färskvatten, exempelvis flodkräftor. Ett fåtal landlevande krabbor ingår också i skaldjuren, som exempelvis Cardisoma guanhumi som äts i Karibien. Vanligt förekommande blötdjur i matlagning är olika arter av musslor, ostron, strandsnäckor (Littorinidae) och kammusslor (Pectinidae), medan vanligt förekommande kräftdjur är räkor, hummer, kräftor och krabba. Tagghudingar äts inte lika ofta men rom från vissa arter av sjöborre är ganska populärt i olika delar av världen.Merparten av skaldjuren lever själva av en diet på fytoplankton och zooplankton.Skaldjur är en av de vanligaste matallergenerna.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
påse för fisk, kräftdjur och snäckor vid fiske i ebb