Sidan innehåller annonslänkar

Belysning Batteri Retro Led Ch

Begränsat antal - Lagerstatus
Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Beställ Belysning Batteri Retro Led Ch på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Belysning Batteri Retro Led Ch inom kategorin Tillbehör.

Kategori: Tillbehör
Artikelnummer: 80949
Visa fler

Från kunskapsbanken

Choke

För boken av Chuck Palahniuk, se Choke (bok)Choke är engelska och betyder kväva. Benämningen används bland annat till ett manuellt eller automatiskt kallstartsreglage – ett startspjäll – som man justerar bränsle/luftblandningen med i äldre bilar med förgasarmotor. Att det heter choke är just för att man med ett spjäll i förgasaren kväver luftmängden i bränsle/luftblandningen och därmed ökar bränsleandelen vilket behövs vid kallstarter för att underlätta tändningen. Choken skall bara användas tills motorn blir driftsvarm. Kör man med den utdragen för länge kan motorn börja gå ojämnt och eventuellt stanna då tändstiften blir blöta. För mycket bränsle under en längre tid kan få motorlager att skära då smörjoljan tunnas ut. Äldre bilar med förgasarmotor har vanligen ett chokereglage på instrumentbrädan eller intill växelspaken på golvet. Det skall dras ut vid kallstart och sedan stegvis skjutas in i takt med att motorn blir varm. Från 1960-talet och framåt fick en del bilar i stället en automatisk choke, som aktiveras genom att trampa gaspedalen i botten innan bilen startas. En bimetall-termostat på förgasaren, påverkad av kylvattnet, ser till att återställa choken när motorn får upp temperaturen. Om man manuellt vill avaktivera choken så trampar man till på gaspedalen en gång. Själva funktionen hos choken består oftast i att ett spjäll begränsar mängden luft som kommer in i förgasaren och därmed ger en "fetare" blandning (mer bränsle och mindre luft). Förgasare med rörlig kolv, till exempel Zenith Stromberg och SU-förgasare, har i stället ett bränslemunstycke som rör sig i förhållande till förgasarens nål, och på det sättet reglerar blandningen.

Crescent

Crescent [krɛɧɛnt] är ett svenskt varumärke för fordon av olika slag. Det var från början ett amerikanskt cykelmärke, som tillverkades av Western Wheel Works i Chicago och importerades av Aktiebolaget Amerikansk Cycle Import, Eli Pettersson & August Lindblad i Stockholm från 1897. Idag ägs varumärket Crescent av Cycleurope.