Sidan innehåller annonslänkar
Lundhags

Lundhags Fleet

Begränsat antal - Lagerstatus
Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Lundhags Fleet är en turskridsko för hela familjen med bindning för vanliga kängor. Skridskonär 100% svensktillverkad och har en innovativ pivotupphängd infästning av skenan. Konstruktionen gör at...


Jämför produkt Lundhags Fleet online innan du handlar. Det kan vara värt att undersöka och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset och kanske erbjuder en rabatt på just din vara. Vi har samlat nödvändig information om produkten Lundhags Fleet i kategorin Utrustning här hos oss.

Kategori: Utrustning
Artikelnummer: 2a6defc9-c33d-4932-a7d6-b2ef4f9f4c04
Visa fler

Från kunskapsbanken

Lundhags

Lundhags Skomakarna AB är en svensk tillverkare av kängor och kläder för friluftsliv. I början av 1930-talet började Jonas Lundhag med tillverkning av kängor. Från 2003 och framåt flyttade företaget gradvis sin kängtillverkning till Portugal. Specialbeställda måttsydda kängor tillverkas fortfarande i Järpen. Bland företagets övriga produkter märks ryggsäckar och långfärdsskridskor. Lundhags företagshistoria började 1932 när Jonas Lundhag tog över sin fars skomakningsverksamhet nära Östersund. Först tillverkades endast läderskor och vandringskängor, och 1947 de första skorna av cellulärt gummi. På grund av tillväxten flyttade skomakaren till Järpen nära Åre 1973. Utrustningen för en Mount Everest-expedition 1988 var en viktig händelse i företagets historia. Produktionen av textilier började 1997 och ett år senare förstördes fabriken helt i en brand. Efter bara ett års byggande invigdes den nya fabriksbyggnaden 1999. Nästa utbyggnad av produktsortimentet ägde rum 2000 med introduktionen av V-ryggsäckarna. Från 2007 till slutet av 2011 ingick Lundhags i Norrwin Group, vilket möjliggjorde expansion utanför Sverige. I januari 2012 övertogs Lundhags av norska Swix Group.