Skateboard

2 Produkter
I kategorin Skateboard finns ett urval framtaget av oss som kommer ifrån kända återförsäljare. Vi listar bara produkter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Letar du efter någonting speciellt i kategorin Skateboard så hittar ni det på den här sidan. Ett tips från oss är att alltid jämföra produkter online innan köpet för ha möjligheten att spara pengar till annat.
Sortera

Skateboard

Hitta produkter inom kategorin Skateboard till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Skateboard.

Skateboard, även skejtboard, eller rullbräda (den senare formen är mycket ovanlig, men nämns av Språkrådet som möjlig svensk översättning, dock ej som rekommendation) är en sport som startades i USA när surfare ville åka på marken. Sporten består av en vågböjd bräda med fyra hjul under och som lanserades under 1950-talet. Ordet "skateboard" är ett direktlån från engelskan och en direktöversättning skulle vara "skridskobräda", vilket kommer från hjulupphängningen, som är densamma som på gammaldags rullskridskor, det vill säga två axlar (så kallade truckar) fästa på ett sådant sätt att hjulen svänger då brädan/skridskon lutas. Skateboardåkning har genom åren blivit mer och mer av en sport med många olika världsmästerskap, och miljoner människor världen över visar intresse för sporten.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Skategboard Retro style Blå