Basebollar

5 Produkter
Välkommen att fynda i kategorin Basebollar, Här har vi samlat prisvärda och populära produkter inom kategorin Basebollar. Missa inga erbjudanden eller rabatter när det väl dyker upp. Produkter inom kategorin Basebollar går oftast åt snabbt så det gäller att hålla ögonen öppna efter aktuella erbjudanden.
Filtrera varumärke
Sortera

Basebollar

Hitta produkter inom kategorin Basebollar till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Basebollar.

Baseboll (IPA: /ˈbɛjsˌbɔl/) är en lagsport som utövas med ett basebollträ, en basebollhandske och en boll. Baseboll är en stor sport i Nordamerika och delar av Latinamerika. Baseboll är också populärt i Östasien, främst Japan, Sydkorea och Taiwan. I Nordamerika finns proffsligan Major League Baseball (MLB), omfattande 29 klubbar i USA och en i Kanada. Baseboll är även en av världens största publiksporter. Totalt lockade enbart MLB cirka 68 miljoner betalande åskådare 2019. MLB-klubbarna spelar hela 162 matcher i grundserien, där de mest populära klubbarna lockar mer än 40 000 åskådare i snitt till sina 81 hemmamatcher. Därutöver TV-sänds alla matcher i MLB i USA och vissa matcher visas i sportkanaler i stora delar av världen. Baseboll är också en av de sporter som har störst antal licensierade spelare, cirka 35 miljoner över hela världen. Det internationella basebollförbundet heter World Baseball Softball Confederation (WBSC). Baseboll var en officiell OS-gren från 1992 till 2008. Efter detta beslutade Internationella olympiska kommittén (IOK) att plocka bort baseboll och softboll från OS-programmet 2012. IOK beslutade senare att baseboll och softboll inte heller skulle vara med vid OS 2016, OS 2020 eller OS 2024. Senare beslutade dock IOK att baseboll skulle återföras till det olympiska programmet till OS 2020. Japan vann guldet i sitt hemma-OS och är regerande olympiska mästare.VM spelades tidigare vartannat år, men har numera ersatts av World Baseball Classic. Sista VM:et hölls i Panama 2011, där Nederländerna vann.Efter kritik mot att VM saknade storspelare från de nationella ligorna och som protest mot att baseboll togs bort från OS-programmet instiftades 2006 turneringen World Baseball Classic, som den första internationella turneringen med storstjärnor från Major League Baseball. Vinnare blev Japan, som också vann andra upplagan 2009. 2013 vann Dominikanska Republiken och 2017 vann USA.EM spelas vartannat år med vissa undantag. Senast hölls EM i Italien 2021 och då vann Nederländerna.Baseboll är världens bäst betalda idrott och för 2021 toppade Los Angeles Dodgers löneligan med 234 miljoner dollar för de 26 spelare som fanns i lagets spelartrupp när säsongen inleddes.Baseboll har lagt grunden till mycket som anammats av andra sporter, några exempel är Hall of Fame och all star-match.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Baseboll Boll Ba580