Produkter från Pjäxor

37 Produkter
Letar du efter saker i kategorin Pjäxor? Då har du kommit rätt. Här kan ni läsa mer om vad som erbjuds i kategorin Pjäxor. Missa inte ett tillfälle att spara pengar om du redan är ute efter att handla något speciellt. Kanske är det dags att inhandla en present till en kompis eller familjemedlem. Letar du efter något inom kategorin Pjäxor så har du kommit rätt.
Filtrera varumärke
Sortera
Visa fler

Pjäxor

Hitta produkter inom kategorin Pjäxor till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Pjäxor.

Pjäxa (från finskans pieksu), fotbeklädnad av kraftigt slag. Order pjäxa användes ursprungligen på 1700-talet i svenskan och användes då om de samiska eller nordskandinaviska skotyper som tillverkades genom att samma läderstycke bildade sula, sidor, tår och häl på skon. Ett ovanläder och skaft syddes sedan fast vid sulan. Dessa kallas idag vanligen näbbstövlar eller näbbskor. Skorna snördes med en rem förlängd med ett brett band som lindades kring benet och stoppades ned i skoskaftet. De kom senare att användas om långa kängor som i stället för snörning eller knäppning var försedda med resår.Pjäxor kom senare också att användas av grövre sport- eller militärkängor.Ett användningsområde för pjäxor är som skor att fästa vid skidor vid skid- eller snowboardåkning och numera används ordet nästan uteslutande i denna betydelse.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Fischer RC3 Skate