Saltsten

7 Produkter
Artiklar från Saltsten finns i listan nedan. Missa inte att fynda bland spännande produkter till sköna online priser. Känn friheten att bläddra runt bland allt inom kategorin Saltsten. Du kanske hittar något till dig själv eller en fin present till någon du tycker om. Här har vi samlat produkter av hög kvalitet från kända återförsäljare.
Filtrera varumärke
Sortera

Saltsten

Hitta produkter inom kategorin Saltsten till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Saltsten.

För mineralet, se Halit Saltsten är ett block av mineraliska salter som oftast består av sammanpressad koksalt, ibland uppblandat med andra mineralämnen. Saltsten erbjuds oftast till djur att slicka på så att deras salthalt i blodet skall hållas jämn. Djuren känner själv av om de behöver saltet eller inte. Saltsten är olika för olika djur och erbjuds ofta hästar och nötkreatur men finns även anpassade i innehåll och storlek för djur som hamstrar eller kaniner. Saltstenar bör placeras på en cirka en meter hög stolpe, då når även kalvar och andra mindre djur, till exempel rådjur. Dels för att förhindra att de suger upp fuktighet från marken och därigenom dräneras på näringsämnen och/eller salt, dels för att ge djur som av naturen är flyktdjur möjlighet att både slicka och ha överblick över terrängen samtidigt. Då ökar chansen att de får i sig tillräckligt av ämnena. Samtidigt är det olämpligt att fästa saltstenar i närheten av träd eller buskar, då droppande salt kan döda växtlighet. Ordet "saltsten" är belagt i svenska språket sedan 1430.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Saltsten Horse Roc Rent Salt För Häst Och Ponny 2 Kg