Produkter från Vadarbyxor

2 Produkter
Här finns produkter i kategorin Vadarbyxor. Välkommen att bläddra bland alla produkter som vi har att erbjuda inom kategori Vadarbyxor. Om man frågar oss så ska det vara lätt att hitta vad man söker och det ska inte vara krångligt eller besvärligt. Vi listar alltid den mest prisvärda produkten som vi kan hitta som här inom kategorin Vadarbyxor.
Filtrera varumärke
Sortera

Vadarbyxor

Hitta produkter inom kategorin Vadarbyxor till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Vadarbyxor.

Vadarbyxor är vattentäta hängselbyxor med fastsvetsade vattentäta stövlar. Konstruktionen gör det möjligt att vada ut i bröstdjupt vatten utan att bli blöt. Vadarbyxor bärs utanpå all annan klädsel, inklusive varma och vattenavvisande ytterkläder som termobyxor eller overall, och används vid arbeten i vattenfyllda utrymmen, t.ex. avloppssystem, reningsverk och tunnlar, samt vid arbeten i sjöar, bäckar, djupare pölar och träsk. Som fritidskläder används vadarbyxor vid (flug-)fiske i vattendrag och sjöar samt vid grottforskning. Vadarbyxor är vanligtvis tillverkade av PVC-belagd textil (galon), gummi eller neopren. De fastsvetsade stövlarna är så gott som uteslutande tillverkade av gummi. En variant på vadarbyxor är vadarstövlar. Vadarstövlar täcker dock enbart benen, och möjliggör därför endast vadande i benhögt vatten utan att bli blöt. Liknande byxor men utan fastsvetsade stövlar, kallas normalt galonbyxor (oavsett vilket material de är tillverkade av).

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Vadarstövel Fiske Gummi